Tunnelukot ovat usein lapsuudessa ja nuoruudessa syntyneitä skeemoja, jotka tuovat ymmärrystä siihen, miksi toimimme kuten toimimme, miksi tietyt tunteet ja kokemukset toistuvat elämässämme.

Verkkoluentosarjassa tutkitaan 18 eri tunnelukon syntymekanismia, sitä miten ne näkyvät käyttäytymisessä ja mitä tunnelukoilla yritetään ”ratkaista” ja varsin usein tavalla, joka tuo elämäämme henkistä kipua ja kärsimystä. Sen lisäksi käsitellään sitä, mikä on kunkin tunnelukon vapautumisessa ja työstämisessä tärkeää.

Tunnelukkotyöskentely ei ole kuitenkaan kiitotie tai pikaratkaisu. Ymmärrys tunnelukoista tuo hyväksyvää tietoisuutta ja ymmärrystä omista kipukohdista ja haasteista ja antaa konkreettista suuntaa, mikä juuri omalle eheytymiselle on tärkeää ja oleellista. Tunnelukot ovat usein kuitenkin olleet vuosia aktiivisia, ja tästä syystä myös aika automaatiolla toimivia. Automaatioiden purkaminen kysyy toistoja, itseensä myötätuntoista sitoutumista sekä aikaa.


 

Luentosarjan tiedot

  • Verkkoluentosarja on tarjouksessa 1.9 - 22.9.2019
  • Luentosarja sisältää 5 syvällistä luentoa (n. 60-75min)
  • Luentojen lisäksi on pieniä ohjattuja harjoituksia oman prosessin tueksi
  • Voit ladata kaiken materiaalin, myös videot, talteen omalle koneellesi
  • Voit kuunnella tai katsoa luennot silloin kun sinulle sopii, tarvitset vain toimivan nettiyhteyden
  • Aiempaa kokemusta tunnelukkojen kanssa työskentelystä ei tarvitse
  • Tarjoushinta 39€ ( normaalisti 49€)

Luentojen teemat:

Osa 1: Mitä tunnelukot ovat? Miten ne syntyvät? Tunnelukot eivät määritä kaikkea ihmisyydessä, vaan ovat enemmänkin alitajuisia syvärakenteita, selviytymiskeinoja. Mitä eheytyminen on ja mitä se kysyy? Tällä luennolla käsitellään lisäksi hylätyksitulon ja alistumisen tunnelukko.

Osa 2: Vaikeiden tunteiden kohtaaminen ja tunnesäätelytaidot. Uhrautumisen tunnelukko, riippuvuuden tunnelukko, suojattomuuden tunnelukko, epäonnistumisen tunnelukko.

Osa 3: Erottelykyky ja itsereflektiotaidot. Tyypillisiä defenssejä, joita ihmissuhteissa nousee esille. Rankaisevuuden tunnelukko, Riittämättömän itsekontrollin tunnelukko, pessimistisyyden tunnelukko, vaativuuden tunnelukko.

Osa 4: Tunnelukot ihmissuhteissa. Kaltoinkohtelun tunnelukko, emotionaalisen estyneisyyden tunnelukko, oikeutuksen tunnelukko, kietoutuneisuuden tunnelukko.

Osa 5: Terve läheisyys ja terve erillisyys. Tunnevajeen tunnelukko, hyväksynnän haun tunnelukko, vajavuuden tunnelukko, ulkopuolisuuden tunnelukko.


Eevin kirjoituksia tunnelukoista voit lukea alla olevista linkeistä:

Näin alistumisen ja hylkäämisen tunnelukot hankaloittavat elämää

Miksi jotkut pelkäävät aina pahinta? Pessimismi voi olla kipeän elämänkokemuksen synnyttämä selviytymiskeino

Näin voit lähteä työstämään tunnelukkojasi

Sisäisen paineen takana on usein epäonnistumisen pelko

Kouluttajasi


Eevi Minkkinen
Eevi Minkkinen

Eevi Minkkinen on itsetuntemusohjaaja ja kouluttaja. Eevi kirjoittaa blogia Hidasta elämää sivustolle ja Eevin kirja Ole itsellesi armollinen julkaistiin alkuvuodesta 2018.

Eevi uskoo että suorituskeskeisessä ja ihannekuvien täyteisessä ajassamme tarvitsemme ennenkaikkea inhimillistä itsetuntemusta, armollisuutta ja myötätuntoa tiellemme.

Eeviin voit tutustua tarkemmin TÄÄLTÄ


Osallistu tästä