Jdselvqlrd6bfdvjezzs

Luentosarja läheisriippuvuudesta toipumisen tueksi

Tietoa, tukea ja syvällistä ymmärrystä

Oletko miettinyt, onko parisuhteesi tai muu läheinen suhteesi lähempänä riippuvuutta, kuin tervettä ja tasapainoista suhdetta?

On normaalia olla ajoittain huolissaan läheisestään, se ei ole riippuvuutta. Läheisriippuvuus taas on este onnellisuudelle ja tasapainoiselle elämälle.

Läheisriippuville suhteille on tyypillistä:

 • Suhteissa epätasa-arvoinen valta-asema (taloudellisesti, emotionaalisesti, seksuaalisesti,yms)
 • Toinen odottaa toisen muuttumista ja yrittää saada toista ”paranemaan”
 • Läheisriippuva on kiinnostuneempi riippuvuuteensa kohteensa elämästä kuin omastaan
 • Ahdistuksen, avuttomuuden ja jumissa olon tunteet
 • Rajattomuus, läheisriippuva ei ilmaise rajojaan tai sitten niitä ylitetään ilmaisusta huolimatta
 • Tunne yksinäisyydestä ja kaipuu että toinen viimein näkisi miten paljon läheisriippuva tekee
 • Läheisriippuva säätelee omia menojaan riippuvuutensa kohteen mukaan
 • Jatkuva tarkkailu: Millä tunnetilalla riippuvuuden kohde on? Onko se uhaksi suhteelle?

Kurssin voit ostaa uudelta sivustoltamme www.inhimillinenitsetuntemus.fi


 

Luentosarjan tiedot:

 • Luentosarja alkaa 20.10
 • Tarjoushinta 49€ (norm. 69€) voimassa 20.10 asti
 • Verkkoluentosarja sisältää 5 syvällistä luentoa
 • Luennot kestävät n. 45min-60min
 • Kaikki luennot saa ladata talteen itselleen
 • Verkkoalustalla luennot ovat katseltavissa maaliskuun 2020 loppuun
 

Luentojen kuvaukset ja teemat

Osa 1 Mitä on läheisriippuvuus?

Läheisriippuvuus on paljon enemmän kuin kasa oireita. Kiinnostavaa on, mitä oireiden takana on. Se on lähes poikkeuksetta isompi tai pienempi vaillejääminen ja turvattomuus kiintymyksen alueella. Miten läheisriippuvuus näyttäytyy ja mistä erottaa mikä on tervettä kiintymystä, mikä addiktiota?

Osa 2 Ihmisellä on luontainen tarve kiintyä turvallisesti toiseen ihmiseen, mutta läheisriippuvuus on este autenttiselle tyytyväisyydelle ja onnellisuudelle

Tutkitaan varhaisten vuorovaikutussuhteiden merkitystä turvallisuuden kokemukseen. Kontrollointi on pyrkimystä hallita, hakea turvaa ja välttää turvattomuutta. Mistä aito turvallisuus sitten muodostuu?

Osa 3 Kiintymystyylit: Välttelevä kiintymystyyli, Ristiriitainen kiintymystyyli, Turvallinen kiintymystyyli

Läheisriippuvuvainen on usein ristiriitaisesti kiintynyt. Miten alitajuiset kiintymyssuhdemallit tuovat ymmärrystä läheisriippuvuuteen ja ennenkaikkea: Miten omaa tyyliä kiintyä voi eheyttää kohti turvallista.

Osa 4 Terveet tunnesäätelytaidot

Läheisriippuvainen koittaa säädellä ahdistusta, pelkoa, turvattomuutta ja hylätyksituon kokemusta riippuvuudellaan, mutta se on pitkällä aikavälillä hyvin toimimaton keino, joka itsessään lisää ahdistusta ja kontrollin tarvetta. Tunnesäätelyyn kuuluu mm. tunteiden validointi, nimeäminen, salliminen ja itsensä rauhoittelu.

Osa 5 Rajat

Rajojejn tehtävä ei ole kontrolloida, kahlita tai rajoittaa. Niiden tehtävä on tuoda turvaa ja tervettä itsekunnioitusta. Rajat ovat sitä, miten meitä saa kohdella ja mikä ei ole ok. Rajojen tunnistaminen ja ilmaisu on keskeinen osa läheisriippuvuudesta toipumista.

Osa 6 Oma identiteetti

Kuka olet, ihan omana itsenäsi? Mistä sinä pidät, mikä on sinulle tärkeää? Kuka olet, vaikka et olisikaan suhteessa?Läheisriippuvainen on ollut usein keskittynyt vain riippuvuuden kohteensa elämään ja valintoihin, hän ei enää muista kuka on. Mitä on terve erillisyys ja terve läheisyys?

Kouluttajasi


Eevi Minkkinen & Kristiina Niskanen
Eevi Minkkinen & Kristiina Niskanen

Eevi Minkkinen on Tamperelainen itsetuntemusohjaaja ja kouluttaja, jonka kirja Ole itsellesi armollinen julkaistiin alkuvuodesta 2018. Eevi ylläpitää suosittua @inhimillistaitsetuntemusta instagram tiliä, jossa hän jakaa ajatuksia ihmisyydestä sen koko kirjossaan. Eevillä on omakohtainen kokemus läheisriippuvuudesta toipumisesta ja siitä miten haastava mutta valtavan palkitseva, avaava ja kauniskin tie se voi rosoisuudessaan ja herkkyydessään olla.

Kristiina Niskanen on Helsinkiläinen psykoterapeutti ja perheterapeutti, joka kohtaa työssään erilaisista riippuvuuksista toipuvia ihmisiä. Kristiinalla on myös oma kokemus riippuvuudesta toipumisesta ja ymmärrys siitä että toipumisen kautta ihminen voi alkaa luomaan itsensä näköistä elämää. Kristiina työskentelee Riippumatta-klinikalla toteuttaen riippuvuuksien hoito-ohjelmaa.


Kurssiohjelma


  Aloita tästä
Saatavilla päivän kuluttua
päivän kuluttua päivän kuluttua