Kiintymyssuhdemalli tuo syvää ymmärrystä ja itsetuntemusta

Verkkoluentosarja sinulle joka haluat ymmärtää parisuhteessa toistuvia kaavoja syvemmin, jotta voisit eheytyä ja löytää emotionaalisesti turvallisen tavan olla suhteessa

Kiintymyssuhdeteoriassa on neljä erilaista kiintymystyyliä. Välttelevä, ristiriitainen, turvallinen ja jäsentymätön (n. 2-3% väestöstä). Omaksuttu kiintymystyyli on alitajuinen malli läheisestä ihmissuhteesta, joka aktivoituu usein parisuhteessa. Kiintymyssuhteiden tuntemus antaa mahdollisuuden syvälliseen ymmärrykseen omasta ja toisen parisuhde käyttäytymisestä, taustalla olevista alitajuisista uskomuksista ja peloista. Turvattoman kiintymyssuhteen eheyttäminen on mahdollista!

 

Miten luentosarja toimii käytännössä?

  • Kurssiin kuuluu 5 verkkoluentoa, joiden kesto on n. 45-50 min / video, lisäksi mukana on kirjalliset yhteenvedot
  • Luennot ovat elävästi kerrottuja, inhimillisiä kokemuksia sisältäviä - eivät niinkään koulumaisia kalvosulkeisia
  • Videot voit hyvin katsoa tai kuunnella silloin kuin sinulle itse sopii, tarvitset vain toimivan nettiyhteyden
  • Voit ladata luentomateriaalit itsellesi talteen

Kurssin voit ostaa uudelta sivustoltamme www.inhimillinenitsetuntemus.fi

Kokemuksia:

"Kiitos, tämä oli valtavan hyvä kokonaisuus! Katsoimme puolison kanssa yhdessä ja saimme kesksuteltua luentojen teemojen innoittamana hyvinkin syvällisesti"

"Tunnistin itseni vahvasti ristiriitaisesti kiintyneeksi ja se tuntuu samalla kirpaisevalta mutta helpottavalta. En olekaan ainoa ja nyt ymmärrän miten voin lähteä eheyttämään omaa tapaani kiintyä"

"Ihan kuin olisit oikeasti ollut paikan päällä puhumassa! Esimerkit olivat todella hyviä ja luentosarja pääsi hyvällä tavalla ihon alle. Arvostan kovasti työtä jota teet"

 

Kiintymyssuhdemallit tiivistetysti

Välttelevä kiintymystyyli

Välttelevä tyyli kiintymystyyli on suhteessa usein emotionaalisesti etäinen. Välttelevän on vaikea päästää ketään oikeasti lähelle. Hän pyrkii selviämään aina itse, yksin. Tutkimuksien mukaan välttelevästi kiintyneet ovat onnettomimpia, sillä he työntävät pois hyvin inhimillistä tarvetta läheisyyteen.

Ristiriitainen kiintymystyyli

Ristiriitainen kiintyjä kokee olevansa suhteessa altavastaaja, se joka yrittää enemmän ja se joka rakastaa enemmän. Ristiriitainen kiintyjä usein päätyy suhteessa jahtaamaan välttelevän rakkautta. Ristiriitainen kiintyjä ahdistuu helposti ja pelkää suhteen menettämistä. Ristiriitainen on usein se, joka jää pitkäksikin aikaa suhteeseen, jossa on tunnetasolla varsin yksin.

Turvallinen kiintymystyyli

Turvallisesti kiintynyt ei koe yleensä läheisyyttä eikä erillisyyttä uhkana. Turvallisessa suhteessa on tilaa läheisyydelle ja erillisyydelle. Turvallisesti kiintyneet eivät pelaa pelejä, viestivät tunteistaan ja tarpeistaan suoraan. He haluavat kohdella kumppaniaan kunnioittavasti ja tietävät olevansa itse rakastavan kohtelun arvoisia.

 

Läheisyys ja terve erillisyys ovat turvallisen kiintymyksen lahja

Usein haasteet parisuhteissa johtuvat kiintymystyylistä, joka ei ole turvallinen. Kiintymystyyli ei tietenkään ole ainoa haaste parisuhteissa, eikä siten myöskään kaiken kattavia selityksiä tarjoava. Meillä jokaisella on lisäksi oma persoonamme, haavamme, pelkomme, toiveemme, kaipuumme ja opitut reagointimallimme.

Ymmärtämällä edellä mainittuja yhdessä kiintymyssuhdemallin kanssa, lisääntyy ymmärrys itsestä ja ihmissuhteista merkittävästi.

Hyvä uutinen on se, että kiintymyssuhdemallia voi eheyttää, jos se ei ole turvallinen. Se ei ole ihan pikku juttu, mutta on hyvä tietää että se on mahdollista sitoutumalla omaan itsetuntemustyöskentelyyn ja turvallisen vuorovaikutuksen harjoitteluun.

Lue Eevin artikkeleita kiintymyssuhdemallista Hidasta Elämää sivustolta TÄÄLTÄ

Tervetuloa mukaan luentosarjalle oppimaan aiheesta lisää!

Kouluttajasi


Eevi Minkkinen
Eevi Minkkinen

Eevi Minkkinen on itsetuntemusohjaaja ja kouluttaja. Eevi kirjoittaa blogia Hidasta elämää sivustolle ja Eevin kirja Ole itsellesi armollinen julkaistiin alkuvuodesta 2018.

Eevi uskoo että suorituskeskeisessä ja ihannekuvien täyteisessä ajassamme tarvitsemme ennenkaikkea inhimillistä itsetuntemusta, armollisuutta ja myötätuntoa tiellemme.

Eeviin voit tutustua tarkemmin TÄÄLTÄ